Over Ons

JCI Meppel-Reestmond bestaat uit een groep enthousiaste mensen uit Meppel en omgeving en maakt deel uit van JCI (Junior Chamber International). JCI is een netwerkorganisatie voor persoonlijke ontwikkeling van ondernemende mensen van 25 tot 40 jaar.

Learning by doing

JCI is een internationale organisatie met meer dan 200.000 leden in 110 landen. Over heel Nederland verspreid zijn er ruim 100 Kamers met in totaal zo’n 2.500 leden. De organisatie is niet politiek gebonden. JCI gelooft in de ontwikkeling en persoonlijke groei van mensen. De diversiteit van de leden is erg belangrijk voor het leerproces, want het motto van JCI is: “learning by doing”. 

Verbinden

Als JCI Meppel-Reestmond willen wij graag mensen bij elkaar brengen en verbinden. Wij willen mensen helpen om elkaar te leren kennen en samen te werken aan duurzaamheid. We praten met andere jonge professionals en delen onze kennis en netwerk. Zo kunnen we samenwerken om de regio te verbeteren en onszelf te ontwikkelen. Wij vinden het belangrijk dat mensen niet alleen werken, maar ook plezier hebben. Daarom organiseren we ook ontspannende activiteiten.

In actie

Wij geloven dat wij met kleinschalige acties grote impact hebben. Wij proberen in de omgeving van Meppel een positieve verandering teweeg te brengen met onze acties. Zo organiseren wij elk jaar een wijnactie en halen geld op door wijn te verkopen. Maar ook zijn er grotere acties zoals de GP van Meppel en Fiets ‘m erover.

50 jaar

Dit jaar viert JCI Meppel-Reestmond, gestart en misschien nog wel beter bekend onder de naam Juniorkamer Meppel-Reestmond, haar 50 jarig bestaan! Een periode waar we met trots op terug mogen kijken en waarin we een positieve bijdrage hebben geleverd aan de Meppelse samenleving en haar omgeving, menig lid door vallen en opstaan heeft mogen groeien en er samenwerkingen en vriendschappen voor het leven zijn ontstaan.