Wijnactie ’20-’21

Algemeen over de wijnactie
Al vele jaren organiseert JCI Meppel een grootschalige wijnactie aan het eind van het jaar. afgelopen jaar is er een wijnselectie gemaakt in samenwerking Kamerlid Karel de Boer, eigenaar van Bureau Vino in Meppel. Na een proeverij met het bestuur is de selectie vastgelegd.

Normaliter volgt er een grote gezellige proeverij voor de leden die de wijnen gaan verkopen. Dit jaar was dat door Covid-19 helaas niet mogelijk. Gelukkig kon Karel een online proeverij organiseren. Alle leden hebben de wijnen uit samples kunnen proeven tijdens een zoommeeting waarbij het verhaal van de wijnen werd verteld. Hierdoor kent elk kamerlid de wijnen en kan zijn favorieten verkopen aan de hand van zijn eigen ervaring.

Een paar getallen
Dit jaar telde de kamer 28 kamerleden die allen actief verkocht hebben. In totaal zijn er:
– 272 dozen wijn verkocht
– 26 flessen cava
– 72 relatiegeschenken in houten kist
De grote favoriet was de Gran Sasso Primitivo. Hiervan zijn 105 dozen verkocht.

De opbrengst en goede doelen
De opbrengst van de wijnactie en opbrengsten die nog in kas zaten worden dit jaar verdeeld over diverse goede doelen. Er is dit jaar voor gekozen om goede doelen te laten aandragen door de leden zelf, maar ook door de inwoners van de gemeente Meppel. Er zullen meerdere doelen gesteund worden. Met altijd in het achterhoofd om bij te dragen aan een beter, mooier, gezelliger Meppel.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *