Dit is het eindresultaat van onze wijnactie

De interne commissie staat vol trotst voor de grote stapel met wijnen! In november en december hebben alle leden van JCI Meppel-Reestmond zich ingezet om zo veel mogelijk wijnen te verkopen. Het doel: zoveel mogelijk geld inzamelen voor het goede doel. Dit jaar gaat de opbrengst naar Visio Het Huis te Echten, een woonzorgcomplex voor mensen met een visuele en verstandelijke beperking.

Bart-Jan onthult samen met Hans Scholing en Maaike de waardecheque voor Visio in Echten!

Afgelopen maand heeft Bart-jan namens de Juniorkamer een cheque mogen overhandigen aan Hans Scholing, coördinator vrijwilligers en vrijetijdsbesteding bij W&D Noord in Echten en Maaike, een bewoonster van woongroep Het Anker in Ruinen. Door de wijnactie hebben wij een gift kunnen doen van € 3.200! De bewoners waren blij verrast met dit prachtige bedrag. Vorig jaar hebben wij al een boottocht georganiseerd voor de bewoners. De rest van de gift wordt o.a. besteed aan de Wensdag, de fietsvierdaagse en aan een aantal andere activiteiten.

Boottocht in Giethoorn

De bewoners van het Huis van Echten zijn geen onbekende voor de leden van de Juniorkamer. Afgelopen zomer hebben wij al een financiële bijdrage gedaan aan een boottocht, maar het mooiste was dat wij onze handen uit de mouwen konden steken tijdens deze boottocht. Wij gingen mee als vrijwilligers op de boot om de mensen te begeleiden. Voor de mensen was dit hun eerste uitje sinds de coronatijd.

Tijdens een vergadering hebben wij zelf ervaren hoe het is om een visuele beperking te hebben en mochten dit oefenen. Hans heeft aan ons uitgelegd hoe wij de mensen kunnen ondersteunen en van waarde kunnen zijn als vrijwilliger.

De dag bestond uit koffie met gebak, een boottocht door Giethoorn en daarna heerlijk lunchen. Wij kijken terug op een prachtige dag en kregen aan het eind een applaus van alle mensen. Het is erg dankbaar om te kunnen doen. Wil je ook iets betekenen voor Visio in Echten? Vraag dan naar Hans Scholing en je kunt als vrijwilliger bijvoorbeeld fietsen met een van de bewoners.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie