Wijnactie voor voedselbank geslaagd: ruim 4000 euro voor verse groentes

Ruim 4000 euro is gedoneerd aan de voedselbank Zuid West Drenthe. En dat maakt de jaarlijkse wijnactie wederom tot een succes. Honderden dozen wijn zijn verkocht door leden van JCI Meppel-Reestmond, ook wel bekend als de Juniorkamer. Met de opbrengst worden voedselpakketten aangevuld met verse groentes en fruit. 

Hart voor de medemens

JCI Meppel-Reestmond is een netwerkorganisatie voor persoonlijke ontwikkeling van ondernemende mensen van 25 tot 40 jaar. Ieder jaar organiseert deze club ook evenementen en acties voor het goede doel. Zo werken zij aan een betere wereld voor de medemens in Meppel en omstreken.

Met deze donatie zijn we in staat om mensen net even dat gezonde extraatje te geven. Gezond eten is belangrijk voor iedereen.

Bert Koetsier – Voedselbank Zuid West Drenthe

Extra financiële middelen

Door efficiëntere voedselketens en de bekende korting stickers op bijna over de datum producten, komen er minder voedseldonaties binnen bij de voedselbank. Hierdoor ontstaat de noodzaak om eten in te kopen. Iedere maand koopt de voedselbank voor ongeveer 1000 euro aan verse producten in. De wijnactie biedt de voedselbank extra financiële middelen om verse levensmiddelen in te kopen voor personen die dat nodig hebben.

Fiets ‘m erover

Voorgaande jaren organiseerde JCI Meppel-Reestmond meerdere evenementen voor het goede doel. In de zomer van 2023 bijvoorbeeld de Fiets ‘m erover-uitdaging op Bleekerseiland, waar deelnemers met versierde fietsen over een smalle balk moesten rijden. Er is toen ruim 6000 euro opgehaald voor PGM de Baander. In het verleden was JCI Meppel-Reestmond ook betrokken bij de Grand Prix dwars door het centrum van Meppel en de Duckrace tijdens de Donderdag Meppel Dag.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie