JCI Meppel in actie voor Oekraïne in 2022

In december is het tijd om terug te blikken. Het jaar 2022 startte met een lockdown, maar gelukkig was dat snel voorbij. Wij kijken terug op een geslaagde casino-avond, een prachtig long weekend en een sportieve bestuurswissel. Op dit moment zijn wij druk bezig om het geld te tellen van de wijnactie en is het tijd om nieuwe plannen te maken voor 2023. In deze blog blikken wij terug op een speciale actie in 2022.

Helaas was 2022 ook het jaar van de oorlog in Oekraïne. JCI Meppel-Reestmond heeft zich het hele jaar ingezet voor de mensen die moesten vluchten voor de oorlog en nu tijdelijk in Meppel zijn neergestreken. Onderstaande foto deelden wij aan het begin van het jaar. Vanuit de stichting Oekraïne Vluchtelingen Opvang(OVO) kwam al snel de vraag naar meubilair om het oude ziekenhuis gereed te maken voor de opvang van vluchtelingen. Als club hebben wij ervoor gezorgd dat er binnen een week 10 wiegjes beschikbaar waren. De andere service clubs uit Meppel hebben ook bijgedragen en zo hebben wij er gezamenlijk voor gezorgd dat de vluchtelingen een fijne plek hebben gekregen.

De eerste lijst met meubilair was binnen een week geregeld. Dat ging super. Een aantal weken later volgde er een tweede lijst. Deze keer hebben wij strijkplanken kunnen regelen vanuit sponsorgeld. Dit zorgde ervoor dat binnen 3 dagen 10 strijkplanken konden worden afgeleverd bij het oude ziekenhuis.

Donkere maanden

Vanuit het OVO kregen wij in oktober een nieuwe oproep:

Met de donkere maanden in aantocht blijkt er grote behoefte te bestaan aan puzzels en spelletjes op de GOO. Kortom, als jullie hiervan nog het e.e.a. op zolder hebben liggen weet dan dat ze hier erg welkom zijn. Ze kunnen dagelijks afgegeven worden bij de balie van het oude Reggersoord.

In het Ontdekpunt werden alle spellen en puzzels verzameld en Sander heeft deze afgeleverd bij het afgiftepunt.

Op het Ontdekpunt in Meppel zijn alle spelletjes ingezameld en afgeleverd.

Heb je nog spellen of puzzels over? Breng ze dan langs bij het oude reggersoord. De mensen zijn erg blij met spellen en puzzels in deze donkere maanden.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie