Wijnen voor het goede doel

Zoals elk jaar organiseert de de Interne Commissie van de Juniorkamer een wijnactie. Tot begin december kun je bij alle leden van JCI Meppel Reestmond een bestelling plaatsen. Wij hopen gezamenlijk een mooi bedrag op te halen voor het goede doel.

Wijn kopen EN het goede doel steunen

De wijnactie wordt jaarlijks georganiseerd omstreeks november/december. Zo vlak voor de feestdagen is het een mooie manier om familie, vrienden en wie maar wil een heerlijke fles aan te bieden. Bijkomend, en tevens hoofdmoot van de actie, is dat de opbrengst van de actie wordt gedoneerd aan een goed lokaal doel. In 2022 is het goede doel Visio Het Huis te Echten, een woonzorgcomplex voor mensen met een visuele en verstandelijke beperking. Het geld zal worden gebruikt voor de aanschaf van een tandemfiets of een dagje uit voor de bewoners.

Onze expert

De wijnen zijn met zorg uitgekozen door de Interne Commissie onder leiding van Karel de Boer (Bureau Vino). Daarbij is rekening gehouden met ieders smaak. Zo zijn er wijnen geselecteerd met een fris en fruitig karakter, waartegenover weer volle en krachtigere wijnen staan.

Na het kiezen van de wijnen heeft de voltallige Kamer de wijnselectie met elkaar kunnen proeven, met daarbij de enthousiaste toelichting van Karel.

JCI Meppel Reestmond proeft de wijnen onder leiding van Karel de Boer

Wij mogen u dan ook met trots de volgende wijnen presenteren:

Voor de feestelijke dagen hebben wij voor u een frisse Cava van Portium uit Frankrijk.

Daarnaast vind u een verscheidenheid aan witte wijnen in de selectie, waaronder Naonis. Een Pinot Grigio uit Italië waar je altijd goed mee scoort tijdens de borrel. Daarnaast Clobanel Blanc, een verrassende combinatie uit Zuid-Frankrijk door verschillende druiven, passend voor de borrel en visgerechten. Tevens een rijkgevulde Chardonnay van Dumanet, vol met boter en vanille.

Clobanel Rouge is een soepele Franse, zacht van smaak maar toch kruidige starter van de rode selectie. De Jonico Negroamaro Salento heeft een zwoels karakter met duidelijke kersensmaak, rechtstreeks uit de laars van Italië. Ook de rode opties sluiten wij af met een dijk van een wijn, een houtgerijpte Syrah uit Frankrijk, wederom van Dumanet. Een volle wijn, vol met donker fruit en perfect voor bij stoofgerechten.

Mocht je interesse hebben in een van de wijnen, richt je tot één van de Kamerleden.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie