Nieuwe leden klappen uit de school

Ook in het afgelopen jaar mochten wij weer nieuwe leden verwelkomen. In deze blog vertellen twee nieuwe leden hoe zij in de eerste maanden binnen JCI Meppel-Reestmond hebben ervaren.

Marlot

Sinds januari 2023 ben ik lid van JCI Meppel. De eerste drie keer mag je bij de vergadering meekijken, en de derde keer moet je beslissen of je lid wilt worden. Zo’n eerste keer op donderdagavond heen is natuurlijk best spannend want je kent nog niet iedereen. Het leuke is dat alle leden zo ontzettend sociaal en open zijn, wat mij na de eerste avond als een goed gevoel gaf. Bij mijn derde keer hoefde ik dan ook niet lang na te denken of ik lid wou worden. ‘Ja natuurlijk!’

JCI is een mix van plezier, organiseren en ontwikkeling. Er is voor ieder wat wils in de verschillende activiteiten die gepland worden. Daarnaast vind ik het bijzonder dat je op zo’n manier ook nog wat kan terug doen voor Meppel. Je ontwikkelt dus niet alleen jezelf en leert nieuwe mensen en dingen, je kan ook nog eens wat doen voor de samenleving of voor een goed doel.

De afgelopen maanden hebben we zowel onze reguliere vergaderingen met etentje gehad als andere leuke activiteiten. Zo hebben we laatst nog de jaarlijkse familiedag gehad, waarbij we onder het genot van een borrel en een BBQ elkaar nog beter hebben leren kennen. Het is leuk om ook partners en kinderen van elkaar te ontmoeten, zo word je nog hechter. Helaas heb ik het jaarlijkse long weekend moeten missen, maar dat is zeker iets waar ik volgend jaar mee naar toe wil.

Aan het einde van elke vergadering komt er een bingo rad op tafel. De nummers hierin
corresponderen met een naam. Er worden dan drie balletjes gedraaid. De eerste naam moet koken voor de andere twee. Ik had het geluk om laatst als derde uit het rad te komen wat betekent dat ik werd getrakteerd op een etentje. Om in een iets kleiner clubje zo iets te doen is heel leuk omdat je met elkaar de diepte op dat moment in kan gaan. Het is gezellig om elkaar buiten de reguliere vergaderingen ook nog een te zien. Ik werd getrakteerd op een dagje boot varen met BBQ, wat een geluk!

Mijn tijd tot nu toe binnen JCI heb ik echt als heel leuk ervaren en ik kijk uit naar de komende jaren!

Harry

Anderhalf jaar woon ik nu in Meppel. En al snel ontmoette ik een enthousiaste buurman. Hij baalde want was net 40 geworden, en moest zodoende JCI Meppel verlaten. Vol enthousiasme vertelde hij over zijn afgelopen jaren bij de kamer. Leuke mensen, een jaarlijks weekend vol avontuur en de organisatie van een heuse Grand Prix in de binnenstad. Of dat niet wat voor mij was? Zeker buurman! 

Na drie keer sfeer proeven, mee dineren en borrelen besloot ik de uitnodiging aan te nemen en graag lid te worden.

Wat JCI uniek maakt? Stuk voor stuk zijn de leden ondernemende personen, ieder met een eigen bedrijf of ondernemende ambities. Dit inspireert en motiveert. Je ontmoet elkaar op een ontspannen manier tijdens de maandelijkse vergadering. Of op tussentijdse activiteiten. 

Zo maakte ik – tijdens een scherm-clinic – kennis met een lid dat voor zichzelf begonnen is als coach van teams. Leuk, want ik werk zelf ook als team coach. Het zet aan tot nieuwe ideeën en verder ondernemerschap.

Of neem bijvoorbeeld de wijnproeverij in Havelte (tot voor kort de meest Noordelijke wijnboerderij van Europa). Daar ontmoette ik een lid van de kamer die zich als influencer inzet om het onderwijs te vernieuwen. 

En dat is het unieke en mooie aan de junior kamer. Op een informele manier nieuwe mensen leren kennen en gave activiteiten ondernemen. Daar komt nog bij dat deze club mensen zich veelvuldig inzet voor de maatschappij en de omgeving Meppel. Recent organiseerden we ‘Fiets’m erin’ en schonk de juniorkamer een paard aan een sociale instelling. Inderdaad, een echt paard. Uniek, maatschappelijk betrokken en ondernemend. Een waardevolle club om lid van te zijn! Ik zie uit naar de komende jaren en ben benieuwd welke dieren we nog meer zullen schenken.

Geef een reactie